Epilepsija

together against epi


  Ezogabine novi lijek?

  Share
  avatar
  Victor
  Admin

  Broj komentara : 356
  Join date : 2011-05-29
  Age : 48
  Mjesto : vienna

  Ezogabine novi lijek?

  Komentar  Victor on Tue Jun 14, 2011 7:44 am

  google prevod

  LONDON (DPA-AFX) - kanadska farmaceutska kompanija Valeant Pharmaceuticals International, Inc (VRX, VRX.TO) i UK-based zdravstvene div GlaxoSmithKline Plc (GSK, GSK.L), u ponedjeljak je najavio da je njihov epilepsija droga Potiga (ezogabine) je odobren od strane američkog regulatora kao kontrolirane tvari pod kontrolirane tvari Zakona.

  FDA je preporučio mjesto Ezogabine na kontrolirane tvari raspored. Savezna Drug Enforcement Administration razmatra konačnu klasifikaciju, i tableta neće biti dostupan sve dok taj proces ne završi. Tvrtke očekuju da će lijek biti dostupan u SAD-u ljekarnama do kraja ove godine.

  Epilepsija je čest kronični neurološki poremećaj karakteriziran napadaja. FDA odobrila pilulu kao adjunctive tretman za djelomičnim napadaja u bolesnika u dobi od 18 godina i stariji. Djelomično-napadaja počinju u jednu stranu mozga.

  Ezogabine
  je prvi kalij kanal otvarač razvijena za liječenje epilepsije[/u]. Lijek je razvijen u suradnji GlaxoSmithKline i Valeant. Kolovozu prošle godine, FDA savjetodavno vijeće jednoglasno poduprla ezogabine, uz sigurnost lijeka su ključni fokus.

  Osvrćući se na ezogabine odobrenja od strane FDA, Susan Hall, voditelj istraživanja i razvoja u Valeant, izjavio je: "Vjerujemo da će ovaj proizvod imati potreban ulogu u upravljanju parcijalnih napadaja u odgovarajućim bolesnika koji su nekontrolirani na njihove trenutne lijekove. '

  Valeant i Glaxo izjavio je da ezogabine je učinkovitost kao adjunctive terapija u djelomičnom napadaja je osnovana u 3 kontroliranim kliničkim studijama koje uključuju 1.239 odraslih osoba. Primarni ishod bio je postotak promjene u učestalosti napadaja iz osnovne u dvostruko slijepim liječenje faze.

  U kliničkim ispitivanjima, zadržavanje mokraće bio prijavljen kao štetni događaj u oko 2 posto bolesnika s ezogabine. U svim studijama bolesnika s djelomičnim napadaja, uključujući i open-label studije, pet bolesnika potrebna kateterizacija.

  Prema kompanija, FDA je utvrdio da procjenu rizika i ublažavanje Strategija će biti potrebno za ezogabine radi upoznavanja zdravstvenih profesionalaca rizik od urinarne retencije.

  U ožujku, ezogabine dobio odobrenje za stavljanje u Europskoj uniji. Izvan SAD-a, lijek je poznat kao retigabine s markom Trobalt.

  Ezogabine će se natjecati s utvrđenim protiv epilepsije, lijekovi kao što su GlaxoSmithKline je lamictal XR, Pfizer je lyrica i Gabalept, i Cephalon je gabitril.

  izvor


   Danas je Mon Jan 21, 2019 3:26 am