Epilepsija

together against epi


  Moj život nakon što me nije pronađeno je granični poremećaj ličnosti i epilepsije Od Frances Allen

  Share
  avatar
  Victor
  Admin

  Broj komentara : 356
  Join date : 2011-05-29
  Age : 48
  Mjesto : vienna

  Moj život nakon što me nije pronađeno je granični poremećaj ličnosti i epilepsije Od Frances Allen

  Komentar  Victor on Thu Jan 07, 2016 10:31 am

  http://www.vice.com/de/read/mein-leben-nachdem-bei-mir-eine-borderline-persnlichkeitsstrung-und-epilepsie-festgestellt-wurden-603

  google pijevod:
  Moj život nakon što me nije pronađeno je granični poremećaj ličnosti i epilepsije
  Od Frances Allen
  6. januar 2016


  Prije tri godine sam živi svoj san. Radila sam kao urednik za časopis na Manhattanu, koji žive u Brooklynu, nastavio datuma, hodali cijelu noć i osjetio kao jebena zvijezda. Ali pod ovim prelijeva površine počela anksioznost, među kojima sam već pretrpio sve svoj život, da se moje zdravlje pogođeni, i fizički i emocionalno. Niko, pa ni sam sebi znao da sam bio na rubu potpuno izgubi ravnotežu.

  Počeo sam da se čudne napade usred noći. Probudila sam se u nekom bezbožni sat i nije mogao ni disati ni kontrolirati moje pokrete, moje tijelo previjala u bolnim položajima prije nego što sam se konačno donesen van, a kasnije je imao samo magloviti uspomene incidenta. Ponekad se probudio i zatekao povraćenog pored kreveta ili na jastuku, ali nikada nisam sjetio kako je tamo dobio.


  Konačno, bio sam prisiljen da se vrati u Torontu. Inozemstvu, troškovi potragu za medicinske dijagnoze je postao ne mogu priuštiti, i moje emocionalno stanje naglo pogoršalo. Ja sam ponovo počeo bodovanje iz mojih školskih dana, osjetio samoubilački napadi i nepoznati je sve češće.

  Na način da se moja dijagnoza je bila duga i puna skretanja. Beskrajan broj psihologa i terapeuta smenjivali da mi daju obilje dijagnoza u vezi sa mojim depresivne faze. U međuvremenu, poked i uštinu cjelini neurolog tim dva puta tjedno da me okolo naći objašnjenje za nasilnim napadima. MRI skenere, EEG, ispitivanja spavanja, ispitivanja krvi, ispitivanja oka. Nije bilo kraja.

  Zatim, na kraju, dijagnozu. Ja sam patio od graničnog poremećaja ličnosti (BPD), kao i od epilepsije. To je lični rat na dva fronta, da prihvate, ja sebe, dvije godine kasnije i dalje schwertue. BPS obično donosi snažan osjećaj apatije prema vlastitu osobu s njim. Ja sam odbio liječenje, ne uzimaju kako je propisano moj lek, put "destruktivnog ponašanja" na dan i stavim u odnosima, visio na njihovim ulazima tako Gaudy znakove upozorenja da su opremljeni u Las Vegas (i sociopata bivši momci, u varao i ukrao od mene i moj cimer, set za bliski prijatelji, na primjer, ne iznenađuje). Mislim da sam već godinama u začarani krug unutarnjeg nemira. Kada sam dobio dijagnozu i počela da prodru u zečju rupu u online istraživanja, Bio sam užasnut i olakšanje u isto vrijeme, kao mnoge navika koje sam razvio tijekom godina, bili su među simptomima. Osjećao sam se kao da sam čitajući svoju biografiju. promiskuitet, loša kontrole impulsa, prestravljen od napuštanja, problemi sa romantične i druge odnose i teške tijelo Dysmorphic poremećaj.

  Prema DSM, psihijatrijske klasifikacije sistem Američkog psihijatrijskog udruženja, poremećaj ličnosti, "self-percepcija, reakcije na okolinu i koji se bave emocijama i odnosima uticaja". Konkretno, granični poremećaj ličnosti je definirana kao mentalne bolesti, odnos prema svom ego . i pod uticajem drugima Ove osjećaje udaljenosti, bezvrednosti i nesigurnosti koje sam opisao gore, su glavni primjeri labilna ponašanja, emocije i odnosi A labilna identitet zovemo dijete jednostavno ime: .... Ja sam nestabilna ili je to najmanje.

   Danas je Mon Jan 21, 2019 3:55 am