Epilepsija

together against epi


  Dugoročni uspjeh u FCD epilepsije od operacije mozga

  Share
  avatar
  Victor
  Admin

  Broj komentara : 355
  Join date : 2011-05-29
  Age : 48
  Mjesto : vienna

  Dugoročni uspjeh u FCD epilepsije od operacije mozga

  Komentar  Victor on Wed Apr 22, 2015 10:34 pm

  IZVOR

  google prijevod:
  Dugoročni uspjeh u FCD epilepsije od operacije mozga
  21. travnja 2015, 15:58
  Mozak operacije može osloboditi puno više epilepsije bolesnika od njihovih napada nego što se mislilo, pišu Freiburg liječnika, u studiju

  Freiburg - U Austriji, oko 80.000 ljudi s epilepsijom, najčešće neurološke bolesti. U Njemačkoj, tamo se procjenjuje na oko 600.000. Otprilike jedna trećina bolesnika napadaji ne mogu se popraviti s lijekovima ili drugim neinvazivnim metodama.

  To vrijedi i za fokalne kortikalne displazije (FCD) u kojoj lokaliziran malformacije moždane kore uzrokuje epileptične napadaje. U postupku neurokirurški primjenjive pokreće području moždane kore se ukloni.

  U jednoj studiji, tim na čelu s Andreas Schulze-Bonhage, direktor Centra za epilepsiju na Odjelu za neurokirurgiju u Klinici Freiburg istražio dugoročni učinak operacije. Istraživač prisustvovali ukupno 211 FCD pacijentima različitih dobnih skupina u razdoblju od najviše do dvanaest godina.

  Bolje nego što se očekivalo

  Prethodne studije su pokazale u 30 do 40 posto pacijenata imalo napadaje slobodu. "U našem istraživanju se dogodila u dvije trećine bolesnika i nakon najviše do dvanaest godina nema više napadaja. Ovaj rezultat premašio naša očekivanja", kaže Schulze-Bonhage.

  Od bolesnika koji su bili bez napadaja nakon operacije, 67 posto djelimično ili su čak dijeliti s dodatnim lijekovima epilepsije terapije. Otprilike se održava 30 posto u istom terapijom, često na zahtjev pacijenta. "Za pacijente, što je najviši prioritet ostati siguran napadaja-free. To je razlog zašto mnogi žele nastaviti uzimati lijekove, čak i ako je to medicinski nepotrebno bi se" izvijestio liječnika.

  Mladi pacijenti imaju najbolje šanse za oporavak

  "Bilo je pacijent bez napadaja nakon operacije uvelike ovisi o dobi pacijenta", kaže Schulze-Bonhage. Bolesnici mlađi od 18 godina pokazala je značajno bolje šanse za oduzimanje slobode od starijih pacijenata u studiji. "U djece i adolescenata, dakle, rad treba smatrati čim se čini da bolest ne može liječiti lijekovima," dodaje stručnjak.

  Uglavnom, djeca mogu raditi s izrazitim epilepsije od dobi od tri mjeseca. Prema istraživačima doveo operaciju, ali i kod starijih pacijenata je imalo poboljšanje u odnosu na čiste droge terapije.

  Precizan rad

  FCD epilepsije se vjeruje da je relativno slabo interoperabilni, jer convulsant područje mozga može biti teško razlikovati zdravo tkivo. Međutim, razvoj tehnika oslikavanja, kao što su magnetskom rezonancom (MR), dopunjen mjerenja visoke rezolucije moždane aktivnosti omogućuju bolju lokalizaciju napadaja žarišta, koja se zatim uklonjena, kirurg precizan.

  "Mikrokirurški tehnike ne samo da smanjuju rizik od operativnih komplikacija, ali i smanjili ukloniti moždanog tkiva, tako da kognitivne funkcije mozga može biti očuvana", kaže Schulze-Bonhage.

  Za epilepsije bolesnika, postoje tri glavne mogućnosti liječenja: Prvi izbor je gotovo uvijek kontinuirano liječenje lijekovima koji vodi na oko 70 posto za oduzimanje slobode. Ne bi tretman bio učinkovit, operacije ili neurostimulation smatraju. Ili posebna regija je izravno ili vagus nerve u vratu regiji električki stimulirati u mozgu. Stimulacija mozga može donijeti olakšanje, ali rijetko uzrokuje trajno oduzimanje slobode. "Ova metoda je za bolesnike s FCD dakle samo opcija ako oduzimanje fokus ne uključuje operabilan područja mozga", kaže Schulze-Bonhage. (Red, derStandard.at, 2015/04/21)

  Izvorni Istraživanje:

  Dugoročni ishod napadaja u 211 bolesnika s fokalne kortikalne displazije

  Na temu:

  Epilepsija: Fatalna razdvajanje u mozgu

  Pronađeni geni epilepsije

   Danas je Sat Dec 15, 2018 6:58 am