Epilepsija

together against epi


  Operacija mozga pomaže u odstranjenju epilepsije

  Share
  avatar
  Victor
  Admin

  Broj komentara : 356
  Join date : 2011-05-29
  Age : 48
  Mjesto : vienna

  Operacija mozga pomaže u odstranjenju epilepsije

  Komentar  Victor on Thu Dec 05, 2013 10:13 pm

  KLIKNI

  google prijevod:Gotovo jedan posto stanovništva u toku života epileptičkih napadaja . Više od dvije trećine može se liječiti lijekovima . Za druge je to samo jedna nada :Operacija mozga u kojem se uklanjaju epilepsija štednjak .

  Na kršćanski Doppler klinici u Salzburgu imaju glavu za neurologiju, Eugen Trinka , a novi odbor za neurokirurgiju, Peter A. Winkler , izgrađen zajednički fokus za epilepsije bolesnika . Podjela rada je jasna :neurolog mora pronaći epilepsiju štednjak ,kirurg mora raditi na njemu se ne prekrše važne moždane centre .

   
  " U pravilu , prvo jedan, a zatim se primjenjujudrugi antiepileptik droge . Ako obje lijekovapacijent ne pomažu princip jeoperacija u pitanju ", kaže Trinka . U tom trenutku ,high - tech potraga za epilepsiju peći počinje . Ova polazna točka epileptičkih napadaja može bitiožiljak ,benigni tumor ili malformacija tkiva . U visoke razlučivosti magnetskom rezonancom mozga ,Karta je stvorio ,EEG ( elektroencefalogram ) bilježi moždane valove , tako da je vidljivoširenje napada . Čak i ovdje povremeno dolazikirurg koristi kada elektrode moraju biti postavljeni za mjerenje moždane valove u mozgu .

  "Neurolog u potrazi za peći poput poslovične iglu u plastu sijena ", kaže Winkler , koji je danas, četvrtak , ispred Salzburg liječničkog društva održat će svoj nastupni predavanje kao šef Klinike za neurokirurgiju . Ako je peć epilepsije u području u kojemje moguće operacije , da se nudi pacijentu .

  Sada je u rukama kirurga napraviti mikroskopski precizan rad . Bilo je pacijent nakon operacije još uvijek može govoriti , to je jedna od brige koje prate liječnika . " Akopoložaj epilepsije Center osobito kritična , ćemo objasniti otvorenu mozga,govor centar počinje " kaže Winkler .

  Pacijent je zadržao budan u ovoj fazi postupka . S električni impulsi postupno paraliziran nakon moždanih područja . Dokle god pacijenta , a odgovore test pitanja ispravno ,područje može biti sigurno uklonjen . To je moguće čuvati takvu operaciju , jer mozak nije osjetljiv na bol .

   Danas je Mon Jan 21, 2019 4:11 am