Epilepsija

together against epi


  katogenic diet

  Share

  zoltan

  Broj komentara : 8
  Join date : 2012-01-03

  katogenic diet

  Komentar  zoltan on Fri Dec 21, 2012 9:01 pm

  Ketogena dijeta ( katogenic diet) je dobra za decu ( Odgledati odličan film sa Meril Strip "FIRST DO NO HARM" http://www.imdb.com/title/tt0118526/ koji je baziran na istinitoj priči i u kojem se prikazuje sva mizerija i neuspeh modernog lečenja epilepsije kao i uspeh katogene dijete).
  U katogenoj dijeti se glavna energija dobija iz masnoća a ne ugljenih hidrata.Dečiji organizam je vrlo prilagodljiv pa se lako adaptira na taj način ishrane, ali ne i organizam odraslog čoveka.Takođe loša strana te dijete je korišćenje prevelike količine hrane životinjskog porekla.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ketogenic_diet

  Za odrasle ljude je korisniji drugačiji način ishrane, koji je sačinjen od hrane koja ne stimuliše nervni sitem, neutralna ishrane i sa vrlo malo tečnosti, isključeni su alkohol, kafa, cigarete i drugi stimulansi.Kao i beli šećer, koriste se minimalne količine soli kako ne bi došlo do žeđi.
  Makrobiotika se pokazala korisnom u određenim slučajevima.
  http://www.poliklinikazdravlje.com/index.php/pitanja-i-odgovori/96-bolesti-ivanog-sistema-/2377-epilepsija-padavica-

  Zanimljivo je da u tekstu sa linka u kojem se opisuje da žena koja je prešla na taj način ishrane i nije dobila napad godinu i po dana ne pitaju, kako je to uspela , nego se bacaju u kritiku što je samovoljno prestala da koristi lekove.Kritika je opravdana, ali je korisno i proučiti kakoje neko u rasponu od godinu i po dana uspeo da izbegne napade epilepsije.

  Ta dijeta je prilično korisna kod mnogih bolesti, problem je što se insistira na korišćenju egzotičnih začina, morskih algi i drugih gluposti koje se prodaju po skupoj ceni od strane tih trgovaca zdravljem.Dovoljno je da shvatite da je u pitanju staromodni post, koji naprosto uključuje žitarice, povrće , mahunarke kao glavnu hranu i to je sve. Isto tako potrebno je svakog dana vežbati dok se osoba dobro ne preznoji , time se olakšava rad bubrega.Koža pomaže u izlučivanju viškova tečnosti i otpadnih materija.
  Ishrana takođe mora da sadrži mnogo minerala.Treba izbegavati prečesto tuširanje sapunom osim stidnih delova tela, jer se prečestim tuširanjem i kupanjem ispiraju minerali sa kože.
  avatar
  Victor
  Admin

  Broj komentara : 355
  Join date : 2011-05-29
  Age : 48
  Mjesto : vienna

  Re: katogenic diet

  Komentar  Victor on Fri Dec 21, 2012 9:18 pm


   Danas je Sat Dec 15, 2018 7:49 am