Epilepsija

together against epi


  Laserom protiv epilepsije

  Share
  avatar
  Victor
  Admin

  Broj komentara : 356
  Join date : 2011-05-29
  Age : 48
  Mjesto : vienna

  Laserom protiv epilepsije

  Komentar  Victor on Tue Dec 11, 2012 3:11 pm


  IZVOR


  googleprijevod:
  Brzo pokretne slike i bljeska svjetla može izazvati epileptične napadaje kod ljudi.Istraživački tim se sastoji od znanstvenika na Sveučilištu Stanford i francuskog Sveučilišta Pierre et Marie Curie želim ovu bolest sada napraviti lasersko svjetlo na kraju.

  Tim istraživanja željeli osigurati zračenja moždanih stanica koje su grčevi prestali prije nego što se proširila diljem mozga. U životinja studije s štakorima pokazali su da talamus, najveći dio midbrain, početak moždane kore u epileptičnih napadaja naprijed u različitim područjima mozga.Studija treba da oblik napadaja koji se javljaju nakon ozljede moždane kore, vanjski dio mozga.

  Zračenje odgovarajućim stanicama štakora mozga s laserske svjetlosti pokazala da se znatno obuzdati epileptične napadaje. Evo, istraživači su koristili optogenetics tehnika reguliranje genetski modificirane stanice mozga sa svjetlosnim impulsima. Za virus ubrizgava, koja mijenja DNK u thalamic moždanih stanica. Potonji zatim proizvesti svjetlo-osjetljive proteina. Ako ove stanice su zatim izloženi određenim frekvencijama svjetlosti, proteina osigurava da su stanice "off" i sami.

  Mala mana: Kako bi štrajkova laserskim postupkom na ljude koji imaju ljudske moždane stanice mogu biti genetski manipulirani. Ipak, istraživanje je pozitivne povratne informacije. Ed Boyden, direktor Sintetička biologija Grupe na MIT-u zna da je istragu. On smatra da su rezultati mogli dovesti do novih, djelotvornih terapija.

  IZVOR

   Danas je Mon Jan 21, 2019 4:11 am