Epilepsija

together against epi


  Blic u mozgu

  Share
  avatar
  Victor
  Admin

  Broj komentara : 355
  Join date : 2011-05-29
  Age : 48
  Mjesto : vienna

  Blic u mozgu

  Komentar  Victor on Fri Mar 23, 2012 12:08 am

  Blic u mozgu


  google prijevod:

  Bljeska u mozgu

  Ona se odjednom počinje tresti, convulsing se, nesvjesno - Kim sklopnik ima epilepsiju. Kako se živjeti s bolešću koja se javlja u više navrata napada? Studentski izvješća.
  Imam epilepsiju. Za oko četiri godine, znam više o ovoj bolesti, koja me pratila od mog rođenja. Ja sam samo nesretni, imam genetski defekt. Za mene, mozak cijev je prekinuta, tako da imam tu bolest. Ako dobijem napadaj, ja onesvijestiti, počinju grč, a ja sam čak u stanju ugristi svoj jezik. Ja jednostavno ne primijetiti čak i kad sam dobiti stane, jer sam ispao na putu. Mnogi ljudi smatraju da je smiješno kako to izgleda i smijeh. Kad sam bio mali, često sam imala napadaje i tako jaka da su hitne pomoći morali doći. Nakon oduzimanja, ja sam uvijek vrlo slab i mora se vratiti opet me naći.

  Moj liječnik mi je rekao bolesti na ovaj način: Bilo je trepće u mozgu koje dolaze i odlaze lako. Ona također kaže da mozak ima poremećaj kvara. Epilepsija je bolest koja imate od rođenja ili kasnije u životu dobiva. Postoji 80 različitih vrsta napadaja u ovom bolesti. Međutim, ova bolest može nestati.
  Događanja
  sve karte
  Kupi ulaznicu  Ja EM glazbu! 2012 - DICK Brave i ...

  Ned 22. Srpanj 2012, 20:00 sat

  Emmendingen, Schlossplatz


  Traži

  Oglašavanje

  "Mi smo bili samo na odmoru na Baltičkom moru, kao što je Kim dobila je status epilepticus, što znači napad koji može biti fatalan", kaže Kim majka. Hitna pomoć je morao doći odmah, a Kim je odveden helikopterom u bolnicu. "To je za mene najgori sati, ne znajući, ako se probudi", kaže ona. Došlo je drugi helikopter korištenje, kao što je to imalo neku drugu tešku napad i morao biti prebačen u bolnicu u Freiburgu. "Općenito", kaže Kim majka ", bilo je 90 napada u posljednjih 16 godina."

  Kad sam bio tri mjeseca, on je počeo s ruke koje su u potpunosti tjeskoban. Moja majka me odveo u bolnicu, gdje je utvrđeno da imam epilepsiju. Za moju majku i mojoj obitelji je to veliki teret. Moja obitelj je sa mnom devet tjedana ići pluta u centru epilepsije. Tih devet tjedana sam testirao s različitim drogama. Tijekom vremena došlo je do manje napada, a ja sam u vrijeme onda se probudio ponovno samostalno. Sada sam 16 godina i još uvijek se samo o jednom u nastupu. Na primjer, kada sam piti previše alkohola ili premalo spavanja, može se dogoditi da sam se tijekom noći ili sljedeći dan napada. Za moje prijatelje i kolege, vrlo je važno znati kako reagirati u napadu, jer u protivnom može završiti loše. Ako dobijem napadaj, morate me staviti u položaj za oporavak i glave i onda sam opet probudili. Da bi se to, ali ne češće od jednom godišnje prolazi, ja sam uzimati lijekove koji će mi pomoći da se smanji napadaje.

  Sam što sam u vožnji tečaj prije, ali imam samo jednu godinu biti "oduzimanje-free". Epileptički napadi mogu biti vrlo opasno - na primjer, ako dobijem napadaj u vodi, što može završiti kobno, jer tada sam utapanje. Jedine osobe s kojima mogu razgovarati o tome su dobri, moja majka, moja sestra, moj otac i moj najbolji prijatelj Soela.

  Kim najbolji prijatelj je u više navrata svjedočio svoje napade, a izvješća. "Ja Kim su poznati po 13 godina i primijetio sam mnogo puta kako se dobije epileptički napadaj, to stvarno nije lijepo da pogledate, ali želio bih da joj pomogne kao i mi. su još u osnovnoj školi, bili su Kim i uvijek sam uz WC-om, jer oni idu nije mogao sam, zbog svojih napada. U prvom napadu, primijetio sam, samo smo htjeli WC u vrata, kao Kim pao iznenada . Počela je drhtati, stisnuta, a oči su joj okrenut prema gore, tako da ste vidjeli samo bijelo rublje. Plakala sam u teroru i potrčao na naš učitelj i dobio pomoć. sam bio potpuno šokiran. Ali kada se naviknete na njega. Kim bih pogledati kako to izgleda kad se dobiva to potrebnim. Ali kao epileptičkim napadajem izgleda prilično užasno. imam noćne more ponekad o tome jer to izgleda tako loše. "

  Nadam se napadaji u potpunosti nestati, tako da mogu voditi "normalan" život, nakon svega, ja bi također željeli imati obitelj.   Danas je Sat Dec 15, 2018 7:20 am